img_6835

Despre evenimentul “Spre o viață autentică și cu sens”

În 5 septembrie Dreams for Life a realizat un eveniment pilot (experimental) prin care ne-am propus să aducem în conștiința publică o serie de concepte din domeniul eco-psihologiei, ecologiei, dezvoltării umane, spiritualității. Intenția generală a fost ca prin prezentarea acestor concepte, cei prezenți la eveniment să descopere moduri prin care își pot realiza o viață mai autentică și semnificativă.

img_6837

Conținutul prezentării s-a axat pe ideile și modelele dezvoltate de Bill Plotkin (SUA) în cartea Nature and the Human Soul, iar Modelul Dezvoltării Eco-centrice elaborat în carte a fost structura de bază a prezentării. Acest model este conectat cu tiparele naturii (cele 4 direcții N,S,E,V, cele 4 anotimpuri, cele 4 etape ale unei zile) și definește viața unei persoane precum un ansamlu de 8 etape împărțite în copilărie, adolescență, perioada adultă și bătrânețea. Fiecare etapă are anumite caracteristici, sarcini de îndeplinit și momente de trecere, care dacă sunt urmate într-un mod eco-centric, pot duce la o dezvoltare sănătoasă și autentică.

diagram_3-3_hi-res

Evenimentul a fost destul de intens, ideile prezentate fiind destul de complexe și de multe ori nu foarte pragmatice. Dar un lucru important pe care acest eveniment l-a oferit celor prezenți a fost învățarea. Învățare care a venit atât pentru Dreams for Life cât și pentru cei prezenți.

img_6845

O parte din lucrurile cu care cei prezenți au plecat de la eveniment au fost:

  • “Mi-a sporit motivația și interesul de a include natura și miturile, înțelepciunea ancestrală în munca mea cu tinerii și nu numai”.
  • “Am luat multe: The ECO-Centric Stages – adică „roata” cea frumoasă a lui Bill Plotkin plus câteva repere bibliografice, apoi două poezii frumoase și inspiranționale… și, mai ales, vibrația prețioasă a dăruirii din ceea ce cunoști, descoperi, conștientizezi… a împărtășirii, și a învățării! Multumesc!”
  • “Faptul că trebuie să îți trăiești anumite experiențe, pentru a nu rămâne blocat emoțional la nivelul respectiv.”

Având experiența acestui eveniment suntem încrezători în continuarea acestor întâlniri prin care să creștem înțelegerea și cunoașterea lucrurilor profunde ale vieții care ne pot face să trăim mai autentic și semnificativ.

Pentru mai multe detalii despre lucrurile discutate în timpul evenimentului puteți vizita următoarele surse:

 

Eveniment realizat în cadrul proiectului “Steps on the Wheel” finanțat de programul european Erasmus+.

logosbeneficaireserasmusrightfunded

Adauga un comentariu