IMG_2769_30

Dragă jurnal si suflet autentic deschis – testimonial despre Stepping into Life

(Acest articol este scris de Andrea Cadar, din Romania, care a participat la schimbul internațional de tineri Stepping into Life, pe care l-a organizat Dreams for Life în perioada 22-30 noiembrie, lângă Cluj-Napoca. Andrea a vrut să ne spună cum a fost pentru ea proiectul și cum a influențat-o această experiență.)

Imi voi deschide sufletul şi îţi voi arăta pur şi autentic cum a fost experienţa mea de voluntariat.

Se întâmplă des să fiu întrebată: de ce faci voluntariat? De ce mergi în proiecte internaţionale?

Uite acum, am să îţi povestesc cu ce mă aleg eu după.

Povestea de astăzi este despre Stepping into Life.

Păşim în fiecare zi în viaţa noastră, dar se întâmplă mult prea des să facem paşi plini de dubii, frici, confuzii, griji. Societatea care s-a format are rădăcini adânci înclinate înspre un şablon exterior de frumuseţe, maşini roşii decapotabile care fură ochii si iubirea poate falsă a vreunei fete, punguţa cu bani care ne oferă iluzoriu fericire şi timpul pierdut pentru a face ceea ce nu simţim cu sufletul.

Acest proiect a avut ca scop conştientizarea adevăratului potenţial care stătea ascuns în noi,  aşteptând să iasă la iveala..era plin de noroi. Procesul transformator prin care am fost trecută mi-a subliniat şi întărit cunoaşterea cadourilor mele interioare pe care le voi livra pe Pământ.

IMG_2769_30

Tot ce şi-au dorit ei a fost să pună o sămânţă de autenticitate, curaj şi implicare în societate.

Exprimarea autentică a sufletului şi descoperirea scopului sunt elemente supreme cu care se lucrează continuu, dar contextele oferite prin educaţie nonformală au contribuit la deschiderea ochiilor şi luminarea lucrurilor pe care pot să le ofer lumii.

Ne dorim de prea multe ori să facem lucruri măreţe, când defapt am putea găsi curajul să facem primul pas (care pare cel mai greu) şi a contribui la schimbare cu acţiuni mărunte.

Mi-am dat seama că pot ajuta umanitatea prin a-mi lăsa amprenta şi a conecta oamenii cu natura, cu ghidare in explorarea lumii interioare şi cu o mare putere de ascultare.

Am cunoscut oameni cu care rezonez până la cer şi înapoi, am creat strânse legături cu suflete dragi şi blânde, am descoperit o conexiune din ce în ce mai adâncă cu natura.

IMG_2927_30

Nu degeaba se spune că natura are puterea de a ne vindeca, trebuie doar să ştim să apelăm la ea. Să ne uităm cu atenţie la ce e in jur şi ne înconjoară, la cum ea ne oferă iubire necondiţionată. Nu ne cere niciodată nimic înapoi.

Am învăţat de la copaci că ei cresc deşi stau pe un teren înclinat şi anevoios, deşi nu le place haosul produs de zgomotul maşinilor şi al claxoanelor. Ei nu îşi plâng de mila. Continuuă să se înalţe.

48412924_759295217782831_4892493544335343616_n

A fost o călătorie tare plăcută şi după terminarea proiectului mi-am creat un obicei în a rosti o mulţumire Universului şi ai spune pentru ce ii sunt recunoscătoare.

Am aplicat principiul unui „act of kindness” cât mai des. Fie că este vorba de o îmbrăţişare oferită unui necunoscut, un ceai cald unui om al străzii, o prăjitură unui prieten sau ridicarea unei pungi de gunoi de pe jos.

Lecţia cea mai importantă învăţată este că sunt capabilă să aduc schimbare şi am o doză mare de energie combinată cu entuziasm şi forţă.

IMG_3149_30

Cel mai emoţionant moment a fost la finalul proiectului când mi-am dat seama de iubirea care a izbucnit în fiecare participant şi a crescut pe tot parcursul proiectului.

Aş mai avea multe cuvinte dar în încheiere am să spun: trebuie să încerci pe propria piele.

Adauga un comentariu