Cover final

Alchimia Sălbăticiei – tabără de resălbăticire

Sălbăticia este modul natural al omului de a fi. Sălbăticia este mediul natural în care omul se simte cel mai deplin. Sălbăticia este spațiul unde omul se poate transforma cel mai profund. Sălbăticia ne cheamă mereu, din exteriorul nostru, prin vântul ce mișcă copacii, prin apele învolburate, prin norii groși de furtună, prin flori, păsări, insecte, mamifere. Sălbăticia ne cheamă și din interiorul nostru, prin Suflet, prin corp, prin imagini, prin instincte, prin nestăpânita dorință de libertate.

Fiecare om are o latură sălbatică, care își are originile în evoluția de milioane de ani a Pământului. Astfel, în solul inconștient al psihicului nostru este prezent un Indigen Sălbatic. Este acea parte din noi care este indigenă, carnală, instinctuală, intuitivă, senzuală, emoțională, erotică. Acea parte care știe să citească semnele misterioase ale lumii naturale, care comunică intuitiv cu ființele naturii, care se simte conectată cu corpul propriu și îl manifestă, care simte și exprimă emoțiile deplin.

Având acces la această parte din noi, putem manifesta resurse care ne pot da putere, încredere, curaj, autenticitate, libertate de exprimare, simplitate, umanitate, imaginație, intuiție….

“Alchimia Sălbăticiei“ este un program prin care ne aventurăm în căutarea și manifestarea Sălbaticului Interior și în conectarea cu sălbăticia exterioară. Atunci când omul este imersat profund în sălbăticia interioară și cea exterioară, se produce un misterios proces alchimic de transformare personală. Întâlnirea cu elementele naturii în forma lor brută, modelează conștiința umană într-o formă mai autentică și naturală.

Acest program are următoarele intenții:

 • Re-descoperirea Indigenului Sălbatic Interior și cultivarea capacităților acestuia.
 • Explorarea sălbăticiei interioare (a elementele profunde ale psihicului).
 • Explorarea sălbăticiei exterioare, prin re-conectarea cu natura și cu Spiritul Ființelor Naturale.
 • Cultivarea resurselor interioare: energie, vitalitate, poftă de viață, autenticitate, libertate, curaj, exprimare etc.
 • Dezvoltarea conștiinței ecologice și a apartenenței la Comunitatea Planetară.

Ne propunem să urmă aceste intenții, printr-o contopire cu natura, petrecând trei zile și trei nopți în mijlocul ei.

Program:

 • Joi, 16 iulie – sosire la locație până la ora 19.00
 • Vineri – Duminică (17-19 iulie) – activități
 • Duminică – 19 iulie – la ora 18.00 – finalizare program

Programul standard al unei zile:

 • 08.00-09.00 – Mic dejun
 • 09.00-13.00 – Activități, plus pauze de odihnă / reîncărcare.
 • 13.00-14.30 – Pauză de prânz
 • 14.30-19.00 – Activități, plus pauze de odihnă / reîncărcare.
 • 19.00-20.30 – Pauza de cină
 • 20.30-21.30 – Activități de seară

Modul de lucru: 

Vom explora și cultiva resursele interioare printr-o varietate de practici și activități, cum ar fi: lucrul de grup și individual, explorarea și conectarea cu natura, scrisul în jurnal, poezia sufletului (soul poetry), calea consiliului, arta oglindirii, grupuri de reflecție, exerciții de corporalitate, activități creative, jocuri experiențiale, arta simbolică, lucrul cu visele, tobe și ritmuri, povești etc. Principiile și modelele de lucru se bazează pe Modelul Wild Mind și Roata dezvoltării ecocentrice (Ecocentric developmental Wheel) dezvoltate de Bill Plotkin (SUA) și pe elemente de conectare profundă cu natura, dezvoltate de Jon Young (SUA).

Detalii logistice importante:

 • Programul va avea loc la munte, la marginea satului Valea Ierii (jud. Cluj), la aproximativ 52 de km de Cluj-Napoca, în Masivul Muntele Mare, la o altitudine de aproximativ 800-900 de m (semnalul la telefon în zonă este sporadic).
 • Programul va avea loc în regim de camping. Participanții vor sta la cort sau sub copertină și vor avea nevoie de sac de dormit și câteva echipamente de camping (izopren, echipament de ploaie, haine adecvate, frontală etc.). Condițiile de camping sunt simple (toaletă ecologică, spălat în râu de munte, folosit apă de izvor etc.). În camping este un cort de dimensiuni mari care va fi folosit în condiții de ploaie.
 • Fiecare participant își va asigura propria mâncare pentru toată durata programului.
 • Participanții își vor asigura transportul până la locație. Detalii despre acesta se vor da persoanelor selectate.

Cine poate participa?

Acest eveniment este pentru cei care:
– Sunt dispuși să se aventureze într-o expediție personală spre sălbăticia interioară și exterioară.
– Sunt dispuși să petreacă 3 zile în natură, la cort și în condiții de bază.
– Vor să aibă o viață mai conștientă, autentică, matură și cu însemnătate.

Grupul de participanți este de aproximativ 16 persoane.
Participanții trebuie să aibă peste 18 ani. Nu exista limită superioară de vârstă.

Contribuția financiară:
Costul programului este între 300 și 600 de lei. Fiecare participant va alege în funcție de cât simte și poate să ofere. Persoanele înscrise trebuie să achite un avans de 150 de RON înainte de curs.

* Având în vedere situația generată de pandemia de coronavirus și influențele negative asupra resurselor financiare, există deschidere de a găsi variante cât mai convenabile pentru ca participarea la program să nu fie restricționată de aspectul financiar.

Înscrierea la acest proces:
Pentru a participa este necesară înscrierea prin completarea formularului disponibil la acest link:

https://forms.gle/PSrXnJ63dLKqGkVK7

Termenul limită pentru înscrieri este 10 iulie (inclusiv).

*Persoanele care se înscriu până în 20 iunie vor beneficia de o ședință individuală de mentorat de 60 de minute, cu unul dintre ghizi. (Ședința va avea loc după 19 iulie).

Organizatorii își asumă selecția participanților, dacă acest lucru este necesar.

Ghizii acestui program:

Bogdan Romanică – este dedicat explorării și înțelegerii misterelor psihicului și ale naturii, pentru a crea procese de întregire personală, auto-vindecare, conectare cu Sufletul uman și Anima Mundi. Este un ucenic al Apelor Adânci, al Rădăcinilor, al Munților și Lupilor, precum și al altor simboluri și arhetipuri. Este absolvent al programului Wild Mind Training în cadrul Animas Valley Institute din SUA, organizație cu care se formează continuu. Lucrează în contexte de grup și individual (mentorat) pentru a-i aduce pe oameni mai aproape de esența lor și de misiunea sacră pe care o au de oferit lumii. Este fondatorul Dreams for Life și prin acest rol este un promotor activ al dezvoltării ecocentrice.

Sandra Horea – se inspiră din înțelepciunea naturii, din poezie, din mituri, simboluri și dans încurajând pe deplin oamenii să se afle în conversații intime și semnificative cu sufletul, natura și comunitatea din care fac parte. Crede în imposibil îmbrățișând paradoxul în viața ei de a fi înrădăciată și în același timp de a putea zbura și a avea o imagine clară și de ansamblu. Se dăruiește în mod autentic lucrului cu oamenii și-i sprijină în călătoria descoperirii darurilor sufletelor lor. În calitate de ghid creează spații semnificative de auto-descoperire în care încorporează experiența ei în ceea ce privește practicile bazate pe natură, suflet, corp, educație holistică, dezvoltare ecocentrică, storytelling, poezie și imaginație profundă. A absolvit programul de formare Wild Mind Training și în prezent este parte din programul SAIP (Soulcraft Apprenticeship Initiation Program) în cadrul Animas Valley Institute din SUA. Este și coordonatoarea asociației Actions for Change.

Pentru mai multe detalii puteți scrie la: romanica.bogdan@gmail.com

Locația programului: la marginea satului Valea Ierii

rsz_valea_ierii

 • Din 16.07 (ora 19.00) până în 19.07 (la ora 18.00)
 • Valea Ierii, jud. Cluj
Contribuție
Între 300 și 600 de lei.