Dream big and dare to fail.

Ape Adânci – vindecare personală și cultivare de resurse

He said, “If you only stop singing, I’ll make you safe.”

And he repeated the line, knowing you would hear “I’ll make you safe” – David Whyte

În procesul de a deveni oameni deplini și profund conectați la Sufletul nostru, este nevoie să ne cultivăm resursele interioare și să lucrăm cu părțile noastre fragmentate/rănite. Primul proces îl numim întregire personală, iar al doilea vindecare de sine. Cultivarea resurselor interioare este fundamentală în procesul de transformare personală. Având acces la resursele interioare, putem lucra cu subpersonalitățile noastre.

Subpersonalitățile, sunt părțile noastre fragmentate, rănite, imature, care s-au dezvoltat sub forma unor strategii de supraviețuire în timpul copilăriei și adolescenței, care au avut ca scop protejarea noastră sub orice formă, pentru a supraviețui emoțional, fizic, social. Subpersonalitățile pot lua forma următoarelor arhetipuri: Copii Răniți, Victime, Rebeli, Critici Interiori, Flatanți, Conformiști, Dependenți și Evadatori, Puer aeternus (Băiatul/Fata eternă) etc. Aceste subpersonalități și-au făcut bine treaba în prima parte a vieții noastre, dar după un anumit moment, ele devin piedici și limitări în a ne trăi viață autentică și semnificativă pe care suntem chemați să o manifestăm.

În cadrul programului “Ape Adânci”, vom explora profunzimile personale pentru a descoperi elemente ale subpersonațităților și pentru a le aduce la suprafață. Nu vom încerca eliminarea Subpersonalităților (lucru care oricum nu este posibil), sau să le supunem, ci ne vom axa pe cultivarea resurselor interioare și pe integrarea elementelor Subpersonalităților, pentru întregirea și vindecarea ființei noastre.

În aceste procese ne vom ghida folosind Harta Psihicului Bazată pe Natură dezvoltată de Bill Plotkin (prezentată în cartea Wild Mind).

Cei care vor participa la program:

– Vor putea să-și acceseze și să-și cultive într-un mod conștient resursele interioare, prin conectarea la cele patru fațete ale Sinelui (Adultul Ocrotitor și Generativ, Indigenul Sălbatic, Inocentul/Înțeleptul, Muza/Iubita Intimă) – Deplinătatea noastră.
– Vor putea să-și identifice elemente ale subpersonalităților și să înțeleagă modurile prin care acestea au fost de folos în copilărie și adolescență.
– Vor experimenta practici și moduri pentru cultivarea relațiilor dintre cele patru fațete ale Sinelui și Subpersonalități, pentru a vindeca subpersonalitățile, și pentru a le descoperi darurile.
– Își vor cultiva o identitate mai autentică, matură și sănătoasă, pentru a trăi mai deplin și în armonie cu Sufletul.
IMPORTANT: Acest program este doar pentru cei care au participat la programe de minim 2 zile, realizate de Dreams for Life și/sau Actions for Change, deoarece sunt necesare abilitățile și cunoștințele dobândite în aceste programe.

Program se desfășoară din 22 până în 25 octombrie 2020. Joi, 22 octombrie participanții sunt așteptați să sosească până la ora 19.00 la locația cursului. Zilele de vineri și sâmbătă sunt dedicate în totalitate activităților programului, iar în ziua de duminică, 25 octombrie, vom finaliza activitatea la ora 18.00.

Fiecare zi de formare începe la ora 09.00 și se încheie în jurul orei 21.30. În total se vor face 25 de ore de formare.

Modul de lucru: 
Vom explora și cultiva resursele interioare și vom face procese de vindecare, printr-o varietate de practici și activități, cum ar fi: lucrul de grup și individual, explorarea și conectarea cu natura, scrisul în jurnal, poezia sufletului (soul poetry), calea consiliului, arta oglindirii, grupuri de integrare, exerciții de corporalitate, arta simbolică, lucrul cu visele, imagerie ghidată, tobe și ritmuri, dialogul vocilor, ceremonii și ritualuri etc. Principiile și modelele de lucru se bazează pe Modelul Wild Mind și Roata dezvoltării ecocentrice (Ecocentric developmental Wheel) dezvoltat de Bill Plotkin (psiholog al profunzimilor din SUA).

Înainte de program, participanții sunt încurajați să facă anumite activități de pregătire.

Detalii logistice importante:
– Cursul acoperă activitățile de formare, 3 nopți de cazare și masa în regim de demi-pensiune (mic dejun și cina). Participanții își vor asigura mâncarea pentru 3 mese de prânz.
– Pentru că multe activități se vor desfășura în natură este nevoie de haine adecvate și echipament suplimentar specific. Mai multe detalii despre echipamente vor fi oferite persoanelor care vor participa.
– Locația: pensiunea “La Ionel” din Măguri Răcătău (la 45 de km de Cluj-Napoca), într-un cadru natural. Cazarea va fi în camere comune, cu baie comună.
– Participanții își vor asigura transportul până la locație. Detalii despre acesta se vor da persoanelor selectate.

– Activitățile vor urma regulile necesare pentru protecția față de Coronavirus și se vor desfășura în condiții de siguranța a participanților.

Acest eveniment este pentru cei care:
– Au participat la cel puțin un program de 2-3 zile în cadrul Dreams for Life și/sau Actions for Change.
– Doresc să exploreze și să integreze elemente ale subpersonalităților proprii.
– Vor să aibă o viață mai conștientă, autentică, matură și cu însemnătate.

Grupul de participanți este de 14-16 persoane.

Contribuția financiară:
Costul programului este între 550 și 750 de lei. Fiecare participant va alege în funcție de posibilitățile materiale cât anume este dispus să ofere. Indiferent de suma aleasă, un avans de 200 de lei va însemna înscrierea deplină în program.

Având în vedere contextul pandemiei de COVID-19 și a posibilelor influențe negative asupra finanțelor personale, există deschidere de a găsi soluții, pentru a nu lăsă aspectul financiar să împiedice participarea la acest program (ex. plata în rate etc.).
Ghizii programului:
Participanții vor fi îndrumați de doi ghizi cu vastă experiență în lucrul cu oamenii înspre transformarea acestora:

Bogdan Romanică – este dedicat explorării și înțelegerii misterelor psihicului și ale naturii, pentru a crea procese de întregire personală, auto-vindecare, conectare cu Sufletul uman și Anima Mundi. Este un ucenic al Apelor Adânci, al Rădăcinilor, al Munților și Lupilor, precum și al altor simboluri și arhetipuri. Este absolvent al programului Wild Mind Training în cadrul Animas Valley Institute din SUA, organizație cu care se formează continuu. Lucrează în contexte de grup și individual (mentorat) pentru a-i aduce pe oameni mai aproape de esența lor și de misiunea sacră pe care o au de oferit lumii. Este fondatorul Dreams for Life și prin acest rol este un promotor activ al dezvoltării ecocentrice.

Sandra Horea – se inspiră din înțelepciunea naturii, din poezie, din mituri, simboluri și dans încurajând pe deplin oamenii să se afle în conversații intime și semnificative cu sufletul, natura și comunitatea din care fac parte. Crede în imposibil îmbrățișând paradoxul în viața ei de a fi înrădăciată și în același timp de a putea zbura și a avea o imagine clară și de ansamblu. Se dăruiește în mod autentic lucrului cu oamenii și-i sprijină în călătoria descoperirii darurilor sufletelor lor. În calitate de ghid creează spații semnificative de auto-descoperire în care încorporează experiența ei în ceea ce privește practicile bazate pe natură, suflet, corp, educație holistică, dezvoltare ecocentrică, storytelling, poezie și imaginație profundă. A absolvit programul de formare Wild Mind Training și în prezent este parte din programul SAIP (Soulcraft Apprenticeship Initiation Program) în cadrul Animas Valley Institute din SUA. Este și coordonatoarea asociației Actions for Change.

Înscriere la program:
Pentru a participa este necesară înscrierea prin completarea formularului disponibil la acest link:
https://forms.gle/fcR6Dqex57MsaFaC7

Termenul limită pentru înscrieri este 15 octombrie (inclusiv).
Organizatorii își asumă selecția participanților, dacă acest lucru este necesar.

Pentru mai multe detalii puteți scrie la: romanica.bogdan@gmail.com
sau vizita www.dreamsforlife.ro

Locația programului: Pensiunea La Ionel, din Măguri Răcătău.

_ri_3542

  • 22-25 octombrie (în 22.10 sosirea este pânâ la ora 19.00)
  • Măguri Răcătău (jud. Cluj)
Contribuție
Între 550 și 750 de lei