Cover Barbatul deplin

Bărbatul Deplin – grup de dezvoltare pentru bărbați

În fiecare bărbat este o poveste mai mare care așteaptă să fie manifestată. Este povestea Bărbatului Deplin. În acestă poveste, Bărbatul este un pol de claritate, viziune, putere, răbdare, compasiune, vulnerabilitate, emoții, empatie, comunicare sinceră, inocență, spontaneitate, romantism, erotism, profunzime și mister. În această poveste, bărbatul este un om simplu, care nu încearcă să dovedească nimic nimănui, ci încearcă să-și manifeste autenticitatea și esența în propriul fel. Povestea Bărbatului Deplin ne spune că acesta este în serviciul Adevărului Interior și Universal, comunității și familiei, iubirii și Pământului. Bărbatul deplin nu este un super om sau un performer de top, ci este un om care se bucură de viață și de lume și care își oferă din plin darurile Sufletului celor care au nevoie de ele.

În aceste timpuri turbulente, de degradare profundă a lumii (care au fost generate în mare parte de multele generații de bărbați fragmentați, care au dominat, exploatat și abuzat planeta, ecosistemele, femeile și diferitele culturi), este nevoie de prezența Bărbaților Deplini. Aceste timpuri ne îndeamnă la dezvoltarea unei noi generații de bărbați, care să contribuie conștient și asumat la transformarea omenirii.

“Bărbatul Deplin” este un program de dezvoltare online pentru bărbați, care își propune crearea unui spațiu de întâlnire, dialog și experimentare, prin care cei prezenți să descopere povestea Bărbatului Deplin din interiorul lor, pe care mai apoi să-l manifeste în viața lor de zi cu zi. Procesul de dezvoltare presupune organizarea a 4 întâlniri săptămânale, în intervalul 18.00 – 21.00.

Acest program are următoarele intenții:

 • Dezvoltarea unei conștiințe masculine mature și sănătoase.
 • Explorarea Bărbatului Deplin din interior și manifestarea capacităților acestuia.
 • Dezvoltarea capacității emoționale și a deschiderii interpersonale.
 • Dezvoltarea viziunii și misiunii personale și conștientizarea darurilor profunde și unice pe care cei prezenți le au de oferit lumii.
 • Stimularea sentimentului de fraternitate și solidaritate masculină.

Programul întâlnirilor:

Întâlnirea 1: 29 aprilie – Conectarea grupului, Crearea spațiului, A fi Bărbat deplin.

Întâlnirea 2: 6 mai – Explorarea și accesarea energiilor arhetipale masculine: Rege, Războinic, Magician, Iubit, Indigen Sălbatic, Inocent etc.

Întâlnirea 3: 13 mai – Provocarea de a fi bărbat, Viața emoțională a bărbaților.

Întâlnirea 4: 20 mai – Misiunea sacră, Scopul personal, Încheiere proces.

Crearea unui spațiu de grup, intim și de sprijin.

Un element important în acest proces este prezența grupului de bărbați. Experiența de a fi parte dintr-un grup doar de bărbați este aparte, diferită de contextele sociale mixte. Într-un asemenea cadru, chiar dacă este online, se va crea o energie de grup care va contribui în moduri neașteptate la procesele individuale ale celor prezenți.

Cine poate participa:

 • Orice bărbat care rezonează cu acest program.
 • Persoanele care pot participa la toate întâlnirile.
 • Bărbați peste 18 ani.

Grupul de participanți este de maxim 8 persoane.

Modul de lucru:

Deși programul are loc în mediul online, se vor face o gamă variată de procese de dezvoltare, cum ar fi: împărtășiri profunde prin Calea Consiliului, procese de imagerie ghidată, scris în jurnal, ghidaj prin întrebări și oglindire, artă simbolică, poezia sufletului, prezentări și discuții interactive etc. Participanții vor avea un rol activ în perioada dintre întâlniri. Ei vor primi invitații personalizate de explorare și materiale informative (prezentări, video-uri) pentru documentare.

Contribuție pentru participare:

Contribuția pentru acest program este între 100 și 300 de RON. Fiecare persoană va contribui în funcție de cât simte și poate să ofere. (Dacă vrei tare mult să participi, dar pandemia te-a afectat pe plan financiar, scrie un email la adresa de mai jos și vom găsi o soluție).

Înscriere:

Înscrierile se pot face până în data de 24 aprilie (inclusiv), prin completarea formularului de la link-ul de mai jos: https://forms.gle/1WG1gDuouZjHeL4X6

Aplicația va intra într-un proces de selecție. Persoanele care doresc să participe, sunt invitate să se înscrie cât mai din timp.

Întâlnirile vor avea loc pe platforma Zoom.

Ghidul procesului:

Bogdan Romanică – este dedicat explorării și înțelegerii misterelor psihicului și ale naturii, pentru a crea procese de întregire personală, auto-vindecare, conectare cu Sufletul uman și Anima Mundi. Este un ucenic al Apelor Adânci, al Rădăcinilor, al Munților și Lupilor, precum și al altor simboluri și arhetipuri. Este absolvent al programului Wild Mind Training în cadrul Animas Valley Institute din SUA, organizație cu care se formează continuu. Lucrează în contexte de grup și individual (mentorat) pentru a-i aduce pe oameni mai aproape de esența lor și de misiunea sacră pe care o au de oferit lumii. Este fondatorul Dreams for Life și prin acest rol este un promotor activ al dezvoltării ecocentrice.

Pentru mai multe detalii, poți scrie la: romanica.bogdan@gmail.com

 • 29 aprilie, 6, 13, 20 mai
 • de la 18.00 la 21.00
 • Online (Zoom)
Contribuție
Între 100 și 300 de RON