Barbatul Pamantului - cover final

Bărbatul Pământului – tabără de dezvoltare pentru bărbați

De la începutul timpurilor bărbații au mers împreună în sălbăticie. Să vâneze, să învețe unii de la alții, să-și spună poveștile, să înțeleagă lumea, să se inițieze, să descopere viziuni. În societatea contemporană, lucrurile stau însă altfel. Ce înseamnă să fii bărbat în ziua de azi? Care este locul și rolul bărbatului în povestea Pământului care se desfășoară în această perioadă critică a omenirii?

Ce este acest program?

Tabăra Bărbatul Pământului este o imersiune în lumea bărbaților și în sălbăticia Pământului. Timp de trei zile, un grup de bărbați va merge în natură, la munte, în mijlocul pădurilor, la marginea râului. Acolo, ei vor trăi împreună, vor trece prin procese de dezvoltare umană, se vor conecta la natură și la ei înșiși, vor descoperi și accesa energii masculine arhetipale, arhaice, primitive, vor trăi în mijlocul elementelor și vor fi expuși la forma brută a naturii.

Bărbatul Pământului

Pământul ne cheamă să ne întoarcem la el și la Sufletul nostru, pentru a fi parte din cercul sacru al tuturor ființelor. Care este locul pe care bărbatul este invitat să-l ocupe și cum îl cheamă Pământul să-și trăiască esența masculină, în armonie cu Legile Naturii?

Natura neîmblânzită, sălbăticia, este un cadru în care energiile arhetipale ale bărbatului deplin se pot activa și amplifica, devenind resurse neprețuite pentru întregirea bărbatului. În același timp, expunerea la elementele naturale și la stările neîmblânzite ale naturii provoacă conștiința de zi cu zi, îi expun limitele, creând astfel un proces alchimic de profundă transformare personală.

Intențiile acestui program

 • Dezvoltarea conștiinței masculine mature.
 • Explorarea și înțelegerea psihologiei băiatului și a psihologiei bărbatului.
 • Conectarea cu energiile arhetipale masculine (ex. Rege, Războinic, Magician, Iubit, Vânător, Inocent, Înțelept, Indigen Sălbatic, Adult etc.)
 • Cultivarea dimensiunii indigene, emoționale și sălbatice a bărbatului.
 • Explorarea și conectarea cu elementele și ființele naturii.
 • Dezvoltarea sentimentului de fraternitate și solidaritate masculină.

Modul de lucru și tipul de activități

În cadrul acestui program se va lucra prin îmbinarea mai multor abordări de dezvoltare umană și conectare cu natura, cum ar fi: dezvoltarea ecocentrică/centrată pe suflet (dezvoltată de Bill Plotkin), elemente din King, Warrior, Magician, Lover (Robert Moore , Douglas Gillette), elemente de Coyote Mentoring (Jon Young). Câteva din practicile și activitățile propuse: explorare și conectare cu natura, ritualuri și ceremonii, povești, calea consiliului, poezia Sufletului, jocuri bazate pe natură, exerciții de embodiment, lucrul cu visele, ghidare individuală prin întrebări și oglindire, metode primitive de aprins focul, elemente de urmărire a animalelor și limbajul păsărilor etc. Se va lucra individual și în grup, astfel încât cercul de bărbați să devină un loc în care energiile transformatoare să producă procese de dezvoltare profundă.

Programul taberei

Vineri, 31 iulie

 • 08.00 – plecare din Cluj-Napoca
 • 09.00 – sosit la zona de campare, amenajare tabără
 • de la 11.00 până seara: activități

* sunt incluse pauze de prânz, cină și reîncărcare.

Sâmbătă, 1 august

 • 08.00 – trezire, pregătire pentru zi, mic dejun
 • de la 09.00 până seara: activități

* sunt incluse pauze de prânz, cină și reîncărcare.

Duminică, 2 august

 • 08.00 – trezire, pregătire pentru zi, mic dejun
 • de la 09.00 până 18.00: activități
 • 18.00-19.00 – strâns tabără, pregătire de plecare
 • 19.00 – plecare de la locație
 • 20.00 – sosire în Cluj-Napoca

* sunt incluse pauze de prânz și reîncărcare.

Programul va fi adaptat în funcție de starea vremii și de ritmul grupului.

Detalii logistice:

 • Programul va avea loc la munte, într-o zonă retrasă, la marginea satului Caps din comuna Valea Ierii, pe valea râului Iara (jud. Cluj), la aproximativ 53 de km de Cluj-Napoca, în Masivul Muntele Mare, la o altitudine de aproximativ 850 de m.
 • Participanții vor sta la cort sau sub copertină și vor avea nevoie de sac de dormit și câteva echipamente de camping (izopren, echipament de ploaie, haine adecvate, frontală etc.).
 • Fiecare participant își asigură propria mâncare pentru toată durata programului.
 • Participanții își vor asigura transportul până la locație. Detalii despre acesta se vor da persoanelor selectate.

Acest program este pentru:

 • Persoane de sex masculin, indiferent de gen sau orientare sexuală.
 • Cei care rezonează puternic cu intențiile programului și cu abordarea de dezvoltare propusă.
 • Sunt dispuși să stea trei zile în natură, în condiții de campare, alături de alți bărbați.

* Grupul va fi format din maxim 12 participanți..

* Participanții trebuie să aibă peste 18 ani.

* Experiența de campare anterioară nu este necesară.

Contribuția financiară:

Costul programului este între 250 și 450 de lei. Fiecare participant va alege în funcție de cât simte și poate să ofere. Persoanele înscrise trebuie să achite un avans de 200 de RON înainte de tabără.

* Având în vedere situația generată de pandemia de coronavirus și influențele negative asupra resurselor financiare, există deschidere de a găsi variante cât mai convenabile pentru ca participarea la program să nu fie restricționată de aspectul financiar.

Înscrierea la program

Pentru a participa este necesară înscrierea prin completarea formularului disponibil la acest link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeJekb3Xd1mIBs3QLrlfsxR-tKwOnWkA3KwO2ZobWl4ndiIZA/viewform?vc=0&c=0&w=1

Termenul limită pentru înscrieri este 26 iulie (inclusiv).

* IMPORTANT: Dacă ești sigur de participarea ta, ești încurajat să te înscrii cât mai repede, pentru este nevoie de o pregătire prealabilă, iar locurile sunt limitate.

Organizatorii își asumă selecția participanților, dacă acest lucru este necesar.

* În situația în care evoluția pandemiei de COVID-19 va împiedica organizarea taberei, aceasta va fi reprogramată într-o perioadă prielnică.

Ghidul acestui program:

Bogdan Romanică – este dedicat explorării și înțelegerii misterelor psihicului și ale naturii, pentru a crea procese de întregire personală, auto-vindecare, conectare cu Sufletul uman și Anima Mundi. Este un ucenic al Apelor Adânci, al Rădăcinilor, al Munților și Lupilor, precum și al altor simboluri și arhetipuri. Este absolvent al programului Wild Mind Training în cadrul Animas Valley Institute din SUA, organizație cu care se formează continuu. Lucrează în contexte de grup și individual (mentorat) pentru a-i aduce pe oameni mai aproape de esența lor și de misiunea sacră pe care o au de oferit lumii. Este fondatorul Dreams for Life și prin acest rol este un promotor activ al dezvoltării ecocentrice.

Pentru mai multe detalii puteți scrie la: romanica.bogdan@gmail.com

Locația taberei: valea Ierii (jud. Cluj)

Valea Ierii - tabara

 • 31 iulie - 2 august
 • din 31 iulie la 08.00, până în 2 august la 19.00
 • pe valea râului Iara, în Masivul Muntele Mare (la 53 de km de Cluj-Napoca)
Contribuție
Între 250 și 450 de lei (la alegerea fiecărui participant)