Dreams for Life 3

Chemarea Pământului

“Astăzi, ca şi în alte zile, ne-am trezit istoviţi şi înfricoşaţi.

Nu deschide uşa la camera de lucru şi nu începe să citeşti.

Pune jos instrumentul muzical.

Lasă frumuseţea pe care o iubim să fie ceea ce dorim.

Există sute de feluri pentru a îngenunchea şi a săruta pământul.”

– Rumi

 

În cadrul acestui eveniment vom creea o atmosferă de sărbătoare, în care oameni minunați își vor deschide inimile pentru a elogia Pământul, Natura, elementele naturale, animalele, oamenii, strămoșii etc. Declarațiile de dragoste vor lua diferite forme: versuri, cântece, povești, discursuri și au menirea de a ne aduce în conștiință legătura puternică dintre om și Pământ.

Dispariția într-un ritm alarmant al specilor de plante și animale, dar și a numeroase culturi și tradiții umane din diferite colțuri ale lumii ne atinge sufletele în cele mai subtile moduri. Pământul este și va fi singura noastră casă și sursă de viață. Dezvoltarea unei relații personale și profunde cu acesta este parte din chemare Pământului, pe care tot mai mulți oameni o aud în diferite forme și intensități. Pâmăntul ne șoptește să ne trezim și ne cheamă să re-devenim acele ființe eco-centrice care au trăit în armonie cu natura.

Evenimentul este organizat de Dreams for Life și este deschis cu drag pentru toți cei care vor să petreacă o seara într-o atmosferă inspirațională și prietenoasă, în care se vor discuta teme profunde despre relația cu Pâmântul și se vor exprima emoții prin intermediul artei (muzică, poezie etc.).

Evenimentul are un caracter interactiv, prin realizare unui dialog deschis și onest între participanți, și un caracter proactiv, prin căutarea de moduri de a urma chemarea Pământului și pentru a deveni persoane eco-centrice.

Participarea este liberă, dar presupune înscrierea prin completarea unui formular de participare disponibil la acest link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSficRicenQl1nEdNq8RZaxRVQ4ms0aIDr_xTaFksCdbMrAlTA/viewform?c=0&w=1

Numărul aproximativ de participanți: 30

Persoanele care vor contribui prin cântece, poezii și povești nu sunt persoane faimoase, dar sunt oameni frumoși, cu suflet mare și cu pasiuni minunate, care se dedică cu drag în diverse proiecte și cauze prin care fac comunitatea clujeană mai bună. Printre cei care vor vorbi sunt: Alexandru Mare (omul care a inițiat Purposeful Conversations), Elena Giurgiu (membră a unei organizații sociale), Adela Pop (psiholog), Debora Ruiz Diaz și Raquel Morato (voluntare SEV din Spania), Bogdan Romanică (coordonator Dreams for Life) și alții.

Locația cursului va fi în zona centrală din Cluj-Napoca și va fi anunțată ulterior persoanelor înscrise.

 

FILOSOFIA DIN SPATELE ACESTEI ACȚIUNI

Câteodată trebuie să ne îndepărtăm pentru a ne da seama cât de mult aparțiem și cât de important este să fim aproape de un anumit lucru. Acest lucru este valabil și pentru legătura oamenilor cu Pământul, cu Mama noastră Natura, cu cerul, cu stelele, cu întreg Cosmosul. Îndepărtarea de aceste elemente, care timp de mii de ani au fost în centrul vieții culturilor indigene (implicit și a strămoșilor noștri), a dus la formarea unei societăți mondiale a cărui scop principal a devenit fie lupta pentru supraviețuire, fie lupta pentru supremație (dominare).

Profunzimile noastre însă știu într-un mod instinctiv că nu acesta este drumul pe care omenirea trebuie să-l urmeze. Întoarcerea la Pământ este astfel absolut necesară pentru a trăi o viața autentică, simplă și sustenabilă. Re-îndrăgostirea de Natură este esențială pentru fiecare dintre noi, pentru că astfel putem deveni ființe complete. Profunzimea noastră, sufletul , încapsulează în moduri misterioase locul nostru sacru, pe care suntem chemați să-l ocupăm în Ecosistemul vizibil și invizibil al Pământului.

Acest lucru va fi posibil doar prin disponibilitatea noastră de a fi vulnerabili, autentici și naturali în fața Pământului și prin curajul de a ne aventura într-o calatorie misterioasă, în care sufletul nostru ni se va revela prin sunete, versuri, imagini, povești, emoții, simboluri. Astfel ne vom reîntoarce acasă, în locul după care tânjim fără să știm.

  • 08.12.2016
  • 19.00-21.00
  • Cluj-Napoca
Contribuție personală
Participare liberă