Conferinta Despre Educatie si Viitor

Despre Educație și Viitor

S-AU OCUPAT TOATE LOCURILE PENTRU CONFERINȚĂ.
AM ACCEPTAT PÂNĂ ÎN PREZENT 123 DE PERSOANE, MAI MULT DECÂT PLANIFICASEM INIȚIAL.

MAI PUTEȚI SA VĂ ÎNSCRIEȚI DOAR PE LISTA DE REZERVE, DE UNDE PUTEȚI ÎNLOCUI PERSOANELE CARE NU MAI POT PARTICIPA. VEȚI FI ANUNȚAȚI DE ORGANIZATORI DACĂ ACEST LUCRU ESTE POSIBIL.

MULȚUMIM PENTRU ÎNȚELEGERE.

 

Cluj-Napoca este o comunitate plină cu pasionați de educație: formatori, lucrători de tineret, profesori, educatori, voluntari, coordonatori de voluntari, ONGiști în diferite forme, care prin multă energie și muncă sunt agenți ai schimbării și contribuie la dezvoltarea oamenilor. Cum ar fi dacă aceste energii s-ar întâlni, s-ar uni și s-ar amplifica?

Conferința DESPRE EDUCAȚIE ȘI VIITOR este ocazia prin care peste 100 de profesioniști și pasionați de educație și de lucrul cu tinerii, se întâlnesc, discută și împărtășesc lucruri care pot contribui la o mai bună dezvoltare umană. Viitorul este imprevizibil și trebuie să fim pregătiți pentru multe provocări. Cea mai bună modalitate prin care putem să-i răspundem este printr-o educație de calitate, autentică și sustenabilă.

Evenimentul este organizat de Dreams for Life, în colaborare cu alte organizații de profil din Cluj-Napoca (Actions for Change, Minte Forte, Education Studio și Fundația Noi-Orizonturi).

Conferința, își propune să:

 • Creeze un spațiu dinamic de învățare, în care să se schimbe idei și bune practici educaționale, prin participarea la prezentări, ateliere și discuții interactive (prin metoda open space).
 • Să faciliteze accesul la resurse educaționale de calitate (fiecare participant va primi un manual cu teorii și instrumente de învățare, dezvoltat în cadrul unui proiect Erasmus+).
 • Să-i motiveze și să-i inspire pe cei prezenți.
 • consolideze comunitatea profesiniștilor și pasionaților de educație și de lucrul cu tinerii din Cluj-Napoca.
 • deschidă porți și să construiască punți pentru noi proiecte și colaborări locale.

 

Program conferință: sâmbătă, 11 februarie 2017

09.30-10.00 – Primire participanți

10.00-11.00 – Introducere în eveniment și cunoaștere participanți

11.00-12.00 – Prezentări de idei și bune practici (în plen)

 • Educație pentru transformare autentică – Sandra Horea (Actions for Change)
 • O viziune asupra sănătății mintale – Dumitrița Simion (Minte Forte)
 • Metodele artistice în programe de dezvoltare – Maria Cărbunaru (Education Studio)
 • Modelul educaţional IMPACT sau cum pregătim tinerii pentru viaţă? – Lidia Bondiuc (Fundația Noi Orizonturi)

12.00-13.45 – Ateliere educaționale (participanții vor alege un singur atelier)

 • Dezvoltare umană prin Călătoria Eroului – Sandra Horea (Actions for Change)
 • Observă, Ascultă, Răspunde (Mindfulness, Ascultare activă, Comunicare asertivă) – Facilitatori Minte Forte
 • Metode de cunoaștere prin scriere creativă – Natalia Graur (Education Studio)
 • Metode de învățare prin experienţă: modelul educaţional IMPACT – Sorana Pogăcean (Fundația Noi Orizonturi)

13.45-14.30 – Pauză de prânz și socializare

14.30-16.00 – Open space (discuții interactive despre educație și viitor pe teme propuse de participanți; temele vor fi propuse în formularul de înscriere). Mai multe detalii despre metora Open Space: http://www.nonformalii.ro/metode/open-space

16.00-17.00 – Prezentare concluzii, încheiere

Un material educațional de calitate

Fiecare participant la conferință va primi un manual (150 de pagini) cu teorii și instrumente educaționale participative. Manualul este un produs intelectual gratuit, dezvoltat în cadrul proiectului Erasmus+  „Non-formal learning for employability”, coordonat de organizația NC Future Now din Bulgaria, în parteneriat cu Dreams for Life.

FullSizeRender

Condiții de participare și înscriere

Evenimentul este pentru toți profesioniștii și pasionații de educație și lucrul cu tinerii (formatori, lucrători de tineret, profesori, educatori, voluntari, coordonatori de voluntari, ONGiști în diferite forme).

Participarea este liberă, dar condiționată de completarea unui formular de înscriere. Primele persoane încrise au prioritate la participare.

Formularul este disponibil la acest link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfJaTVf3nMqISE_Hl-YkSrTKuTi4S53YHTIMwIBMnlzYGa3kw/viewform?c=0&w=1 

Înscrierile se pot face până cel târziu miercuri, 8 februarie. Participarea este obligatorie pe toată durata evenimentului.

Pentru că ne dorim să avem peste 100 de participanți, încurajăm promovarea evenimentului în rândul a cât mai multe organizații și instituții.

Locație

Evenimentul va avea loc la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca (piața Lucian Blaga, 1-3), în Sala Europa, Est și Vest.

Eveniment realizat prin finanțare Erasmus+

Acest eveniment face parte din proiectul Erasmus+ „Non-formal learning for employability”, un Parteneriat Strategic realizat prin finanțarea Comisiei Europene, între Dreams for Life și organizația NC Future Now din Bulgaria, in perioada (2015-2017).

logosbeneficaireserasmusrightfunded

 

Coordonator eveniment:

Bogdan Romanică – Dreams for Life

Tel: 0745-585415

Email: romanica.bogdan@gmail.com

 • 11.02.2016
 • 10.00-17.00
 • Cluj-Napoca
Participarea liberă