Cover fb

Dezvoltare centrată pe suflet și natură – ateliere de multiplicare – proiectul Moving Beyond

În aceste timpuri, Pământul ne spune și mai insistent, că este nevoie să ne întoarcem la Sufletele noastre și la Natură.

Cum ar fi dacă am pune în centrul vieții noastre Sufletul Uman și Natura? Cum ar arăta educația dacă am urma acest țel? Ce fel de activități de dezvoltare umană am face pentru a ne cultiva relația cu Sufletul și Natura? Cum am putea susține autenticitatea tinerilor și cum i-am putea împuternici să-și urmeze chemările profunde? Cum putem sprijini dezvoltarea celor cu oportunități mai reduse în acest proces? Cum putem crea comunități mature și solidare, în care speranța să alimenteze acțiuni concrete pentru un viitor sustenabil?

Vino să explorăm aceste întrebări și teme împreună în cadrul unui eveniment aparte.

“Dezvoltare centrată pe suflet și natură” reprezintă o serie de ateliere de multiplicare, realizate de organizația Dreams for Life, în cadrului unui proiect de parteneriat strategic Erasmus+ (“MOVING BEYOND – instrumentele inovatoare de învățare pentru dezvoltarea personală și profesională a tinerilor”).

În cadrul acestui proiect am dezvoltat timp de doi ani, alături de o organizație din Bulgaria (Learning for Change) și una din Cipru (allaZOYME), o serie de instrumente și materiale pentru dezvoltarea personală și profesională a tinerilor. Acum a sosit momentul să le oferim comunității locale și celor care doresc să se implice în dezvoltarea umană (a copiilor, tinerilor și adulților).

Temele activităților și materialelor multiplicate în aceste ateliere sunt: dezvoltarea umană centrată pe suflet și natură, elemente de psihologie pozitivă și învățarea bazată pe natură. Acestea sunt și cele trei teme generale ale proiectului.

Intențiile acestor ateliere:

  • Multiplicarea resurselor educaționale dezvoltate în cadrul proiectului.
  • Informarea și formarea participanților în temele menționate mai sus.
  • Realizarea unui spațiu de schimb de bune practici, idei și informații.
  • Inspirarea și motivarea celor prezenți pentru a se implica în dezvoltarea umană.

Practic, în cadrul acestor ateliere, participanții:

  • Vor descoperi concepte și informații despre dezvoltarea umană centrată pe suflet și natură, elemente de psihologie pozitivă și învățarea bazată pe natură.
  • Vor participa la câteva activități de dezvoltare bazate pe cele trei teme.
  • Vor primi resurse în format fizic (un manual și instrument individual de lucru) și acces la resurse în format digital (carduri cu abilități și întrebări de ghidare, webinarii, colecții de poezii și citate etc.). *O poză cu acestea se găsește mai jos.

IMG-5300

Datele atelierelor:

Având în vedere pandemia de COVID-19, atelierele vor avea loc într-un cadru mai restrâns, în aer liber, la care vor participa în jur de 30 de persoane (25 de participanți și organizatori). Atelierele vor avea loc în următoarele zile:

– 12 septembrie (sâmbătă), de la 10.00 la 16.00

– 13 septembrie (duminică), de la 10.00 la 16.00

– 19 septembrie (sâmbătă), de la 10.00 la 16.00

– 20 septembrie (duminică), de la 10.00 la 16.00

Conținutul fiecărui atelier este același, iar o persoană poate participa doar la un singur eveniment.

Programul atelierelor:

09.30-10.00 – Primire participanți

10.00-11.00 – Bun venit, Introducere și Activitiți de conectare

11.00-12.00 – Prezentarea proiectului și a temelor (dezvoltarea umană centrată pe suflet și natură, elemente de psihologie pozitivă și învățarea bazată pe natură)

12.00-13.00 – Experimentare activități de dezvoltare

13.00-14.00 – Pauza de prânz, gustare, socializare

14.00-15.00 – Prezentarea materialelor educaționale dezvoltate

15.00-16.00 – Scurt plan de acțiune, Încheiere, Socializare

Cine poate participa?

Evenimentul este pentru toți profesioniștii și pasionații de dezvoltare umană (formatori, lucrători de tineret, profesori, educatori, voluntari, coordonatori de voluntari, mentori, ONGiști în diferite forme).

Condiții de participare și înscriere

Participarea este liberă, fiind un eveniment realizat prin finanțarea Programului Erasmus+, dar condiționată de completarea unui formular de înscriere.

Formularul este disponibil la acest link: https://forms.gle/2PSkGnD7Q9LYdb9F8

Primele persoane înscrise au prioritate la participare. Organizatorii își rezervă dreptul de a selecta participanții.

Înscrierile se pot face cu cel târziu 3 zile înainte de ateliere, dar recomandăm o înscriere cât mai timpurie.

Facilitatorii atelierelor:

Atelierele vor fi facilitate de membrii Dreams for Life, Bogdan Romanică și Sandra Horea, care sunt formatori și ghizi de dezvoltare umană centrată pe suflet și natură, cu experiențe numeroase, atât la nivel local, cât și internațional.

Locația atelierelor:

Atelierele vor avea loc în Cluj-Napoca, într-un spațiu deschis, în frumoasa și prietenoasa grădină a hostelului The Spot, din cartierul Grigorescu.

Pentru că în total vor putea participa 100 de participanți, încurajăm promovarea evenimentului în rândul a cât mai multe organizații și instituții.

Pentru detalii, puteți scrie la dreamsforlife.evenimente@gmail.com

Aceste ateliere fac parte din proiectul “MOVING BEYOND – instrumentele inovatoare de învățare pentru dezvoltarea personală și profesională a tinerilor” și este finanțat prin programul Erasmus + al Uniunii Europene.

Mai multe detalii despre proiect: http://dreamsforlife.ro/moving-beyond-instrumente-de-invatare-inovatoare-pentru-dezvoltarea-personala-si-profesionala-a-tinerilor/

  • În 12, 13, 19, 20 septembrie, de la 10.00 la 16.00
  • Cluj-Napoca (în frumoasa grădină a hostelului The Spot)
Contribuție
Participare liberă.