Cover Intuitia si 4 ferestre simplu

Intuiția și ferestrele cunoașterii

Grupa 1: sâmbătă, 17 iunie, de la 10.00 la 17.00

Grupa 2: duminică, 18 iunie, de la 10.00 la 17.00

 

“Există o singură viață pe care o putem numi a noastră,

Și o mie altele pe care le putem numi în orice fel vrem.” David Whyte

Un nor ne poate spune o poveste. Două păsări ce zboară pe lângă noi în timp ce admiram cerul ne pot deschide un gând. Vântul ce adie ușor ne poate trezi emoții profunde. Un fluture ce se joacă neobișnuit de mult în jurul nostru ne atinge mâna și astfel ne deschide jocul imaginație. Corpul nostru aude, simte și miroase semnale invizibile, care compun tabloul de care aveam nevoie, pentru a ști care este următorul pas pe care viața ne cheamă să-l facem, pentru a ne manifesta adevăratul nostru destin.

Ființa noastră este înzestrată cu 4 capacități, cu 4 ferestre prin care putem cunoaște lumea, prin care o putem înțelege. Prin aceste ferestre, intuiția noastră se poate strecura și poate pătrunde în conștiința noastră, pentru a ne oferi mesajele de care avem nevoie. Dar de multe ori, aceste 4 ferestre ale cunoașterii sunt blocate, mascate și acoperite de gânduri, de îngrijorări și de zgomotul vieții de zi cu zi, care ne face să cunoaștem lumea într-un mod limitat, informațional, bazat pe eficiență sau de multe ori pe manipulare, iar aceste lucruri pot duce însă la decizii greșite și ne pot îngreuna viața.

Dar ființa noastră dispune de o capacitate intuitivă nativă, indigenă, care poate fi comparată cu intuiția celorlalte ființe naturale. La fel cum somonii cunosc intuitiv drumul spre  izvorul natal sau păsările migratoare drumul spre destinația aflată la mii de kilometri depărtare, la fel și noi, oamenii, avem această capacitate intuitivă. Această capacitate este înnăscută și așteaptă să fie (re)descoperită, activată și cultivată, pentru a putea fi folosită în călătoria vieții noastre.

Din aceste motive am decis să oferim atelierul Intuiția și ferestrele cunoașterii, pentru a cultiva capacitatea intuitivă a participanților.

Prin acestă activitate se dorește:

 • Explorarea și înțelegerea conceptului celor “4 ferestre ale cunoașterii” și cultivarea abilității de a folosi cele 4 ferestre ale cunoașterii.
 • Explorarea și înțelegerea conceptului  de “Intuiție” și cultivarea capacității intuitive.
 • Cultivarea unei relații de apropiere cu natura și stimularea conștiinței ecologice.
 • Dezvoltarea unor abilități de viață importante: imaginație, empatie, creativitate, răbdare, curaj, încredere, perseverență, echilibru personal, capacitatea de a fi prezent, abilități emoționale etc.

Modul de lucru:

În acest proces se vor folosi instrumente de dezvoltare eco-centrice, bazate pe natură. Câteva metode folosite sunt: Observarea naturii și a ființelor, Calea Consiliului, Urmărirea naturii, Timp de solitudine, Exerciții experiențiale etc. Conceptele cu care se va lucra sunt recunoscute la nivel internațional și sunt dezvoltate de Carl Jung, Eligio S. Gallegos, Bill Plotkin.

Detalii logistice importante:

 • Timpul pe care îl vom petrece în pădure va fi cu minimul de resurse necesar și va trebui să ne adaptăm la condițiile întâlnite.
 • În pădure se va servi o masă, cu mâncare proprie care va fi pusă la comun.
 • Este nevoie de haine adecvate și echipament suplimentar specific unei drumeții (încălțăminte de drumeție/bocanci, pălărie, echipament de ploaie etc.)

Cine poate participa?

Acest eveniment este pentru:

 • cei care vor să-și cultive capacitatea intuitivă și abilitatea de a folosi ferestrele cunoașterii,
 • cei care se simt atrași de natură și sunt dornici să fie o zi întreagă în pădure,
 • cei care sunt curioși și doresc să se deschidă față de alte persoane și față de Natură.

Număr de participanți:

 • 12 persoane/grup.
 • Primii înscriși, primii selectați.
 • Nu există limită de vârstă.

Contribuție pentru participare: Donație individuală (fiecare participant este invitat să ofere o donație la finalul atelierului, pe principiul “donezi cât vrei/poți/simți”).

Înscrierile se pot face până în 15 iunie (inclusiv) prin completarea formularului de înscriere de la acest link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSftJJ-c-0WZDkYqmA9ruVjIm-rWBZSN31g2WLiqnmd5aXKD6A/viewform

Persoanele înscrise vor fi contactate după trimiterea aplicației și vor primi mai multe detalii despre locul întâlnirii și pregatirea personală.

Facilitatorii activității:

Bogdan Romanică – este coordonatorul Dreams for Life și are o experiență în lucrul cu tinerii și adulții de peste 8 ani. Este formator și lucrător de tineret în cadrul organizației, dar și în numeroase proiecte și cursuri internaționale. În prezent urmează programul de formare Wild Mind organizat de Animas Valley Institute din SUA.

Sandra Horea – creează spații de învățare și (auto)descoperire la nivel național și internațional folosind metode educaționale care generează bucurie și conectare umană, și care își găsesc aplicabilitatea în viața de zi cu zi. Este pasionată de natură, dezvoltare umană, storytelling și dans contemporan. Și-a dezvoltat puterea de a lucra cu oamenii în numeroase cursuri internaționale, cum ar fi cele din comunitatea eco Findhorn din Scoția și Animas Valley Institute.

 • Grupa 1: sâmbătă, 17.06 - 10.00-17.00/ Grupa 2: duminică, 18.06 - 10.00-17.00
 • Pădurea Făget (lângă Cluj-Napoca)
Contribuție
Donație individuală