Povești de inițiere

Povești de inițiere – explorări interioare prin povești

“Puse Ivan șaua pe un cal domnesc și merse mult timp, puțin timp, cine să mai știe! Și ajunse la o răscruce, de unde se despărțeau trei drumuri…”

Basmele sunt cele mai simple și pure expresii ale inconștientului colectiv, oferind o excelentă înțelegere asupra tiparelor de bază ale psihicului, spunea Marie-Louise von Franz.

Te invit la o seară de poveste. Voi povesti un basm fantastic rusesc, în care eroul principal este Ivan Țarevici (versiunea rusească a lui Făt-Frumos). Ivan pornește într-o călătorie plină de peripeții, care îl transformă și îl inițiază într-o nouă etapă a vieții.

Poveștile/basmele, aceste entități cu viață de sine stătătoare, se cer spuse, simțite, ascultate, pentru a rămâne în viață. Un basm trăiește prin vorbe, sunete, mișcări. Iar efectele lui misterioasă lucrează în mod conștient și inconștient în profunzimile celor care le ascultă.

Acest eveniment este un spațiu de întâlnire cu un basm fantastic rusesc, dar în același timp este și o întâlnire cu basmul care trăiește în interiorul nostru. Poveștile rezonează în noi și scot la suprafață adevăruri inconștiente, care stau la marginea pădurii interioare, gată să ne vorbească și să ne ghideze.

Cine am fi noi fără povești? Cum ar fi viața fără basmele din noi?

Vino în acest cadru special, pentru a te deschide către cei de lângă tine, pentru a te deschide către poveste, pentru a-i primi înțelepciunea.

Ne vom vedea la 18.00 și vom deschide cercul prin câteva împărtășiri personale, pentru a onora spațiul și pentru a ne simți inimile. Apoi vom merge în lumea basmului ce va fi spus de Bogdan. Când povestea se va așeza în cufărul imaginației, o vom hrăni prin cuvinte din profunzimile noastre. Apoi vom lucra cu ea, cu imaginile și emoțiile care s-au trezit în noi, pentru a-i simți și integra puterea. Spre final vom închide cercul cu vorbe din inimile noastre.

Basmul te așteaptă într-o călătorie de inițiere. Vei veni? Cum îi vei răspunde?

Evenimentul va avea loc online, pe ZOOM.

CONTRIBUȚIA FINANCIARĂ:

Este între 30 și 60 de RON.
Fiecare participant va contribui în funcție de cât simte și poate să ofere. Contribuția va fi achitată înainte de eveniment.

Pentru a participa e nevoie să te înscrii la eveniment folosind acest link:

https://forms.gle/9AapiR4FcrNgcgDZA

Termen limită pentru înscrieri – 23 februarie (inclusiv).

FACILITATORUL ȘI POVESTITORUL:

BOGDAN ROMANICĂ – sunt un explorator al sălbăticiei Pământului și a lumilor sacre, cele care încep dincolo de spațiul profan al lumii moderne. Mă găsesc adesea hoinărind prin păduri și munți, atingând copaci bătrâni și căutând urme de animale, prin lumea interioară a psihicului și sufletului, pe care încerc să-l deslușesc și să-l urmez, prin lumea cărților, a poveștilor scrise și de viață, a vorbitului din inimă și a ascultatului profund. Sunt un om simplu, dar cred ca am viziuni mari. Sunt atras de deslușirea drumului autentic și adevărat și de simțirea intuiției. Vreau să-mi joc partea în Marea Transformare a lumii, iar la finalul vieții să spun că am trăit din plin, într-un mod sacru. Mă pot intitula ghid de dezvoltare umană bazată pe natură, mentor, formator și contribuitor la evoluția planetară. Am dobândit aceste capacități în special prin formarea continuă cu Animas Valley Institute din Colorado, SUA (organizație fondată de Bill Plotkin), unde am încheiat programul Wild Mind Training Program. Mă simt profund atras de psihologie, mitologie, sălbăticie, masculinitate, poezie și muzică. În prezent mă las ghidat de versul “I will not die an unlived life”.

Pentru mai multe detalii puteți scrie la: romanica.bogdan@gmail.com

  • 25 februarie
  • De la 18.00 la 21.00
  • Online (ZOOM)
Contribuție
Între 30 și 60 de RON.