Cover

Povești despre Lumea Interioară

Lumea Interioară a fiecărui om este o constelație de comportamente, emoții, valori, resurse, răni, energii arhetipale, vise care sunt așezate în diferite straturi în conștient și inconștient. Descoperirea acestei lumi este o călătorie pentru întreaga viață.

Poveștile și miturile sunt de multe ori o reflecție a lumii interioare. Izvorâte din imaginația colectivă a profunzimilor umane și ancorate în realitatea miilor de ani, poveștile au prins forme, iar prin sufletul povestitorilor ele au prins viață. De-a lungul timpului poveștile s-au tranformat în ființe, de sine stătătoare, ale imaginației, ce poartă energii transformatoare, ce au rolul de a-i ghida pe cei ce le ascultă, de a le oferi răspunsuri la întrebări, de a-i face să vadă dincolo de vizibil.

Lumea Interioară și Lumea Poveștilor sunt prea puțin explorate în societatea modernă, unde gândirea simbolică și mitologică s-a atrofiat, fiind înlocuită de gândirea analitică și strategică. Fără povești și fără mituri omul este pierdut. Suntem în esența noastră ființe simbolice, iar viața noastră adevărată este construită din metafore, imagini și povești.

Vă invităm la Povești despre Lumea Interioară, pentru a călători în cele două lumi.

Cum se va întâmpla acest lucru?

Bogdan Romanică (mai multe detalii despre el, la finalul articolului), va fi povestitor și va spune două povești (scrise de frații Grimm). După fiecare poveste, vom avea o discuție interactivă, prin care vom analiza povestea, vom vedea ce spune povestea despre Lumea Interioară și vom extrage învățăturile din poveste. Practic vom spune și povești, vom și povesti.

De ce să spunem Povești despre Lumea Interioară?

 • Pentru că poveștile sunt atemporale, sunt universale și pot găsi rezonanțe în orice ascultător, ele fiind trecute prin filtrele sutelor și miilor de ani.
 • Pentru că ele pot fi o punte spre lumea noastră interioară, pe care dacă o trecem, putem să ne cunoaștem mai bine și putem găsi lecții de viață importante.
 • Pentru că poveștile crează premise de transformare personală.
 • Pentru că ne aduc bucurie și ne simțim bine atunci când ascultăm povești.

Cine poate participa?

Acest eveniment este pentru cei care:

 • Rezonează cu acest eveniment.
 • Sunt pasionați de povești și mituri.
 • Sunt dornici să descopere lucruri noi despre lumea lor interioară.
 • Doresc să se simtă bine, alături de oameni faini.

Contribuție pentru participare: Donație

Locurile sunt limitate. Pentru participare este nevoie de înscriere. Folosim principiul primul înscris, primul acceptat.

 • Nu exista limită de vârstă.

Înscrierea la acest eveniment se face la acest link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd5_HTxWPZNcK479sEaVPHIPKmpahThSxpsK_J64LbGPlYmtA/viewform?vc=0&c=0&w=1

Termenul limită pentru înscrieri este 15 ianuarie (inclusiv).

Locație: str. Tipografiei, Nr. 1 (la Education Studio, lângă Magazinul Central), interfon 030

Facilitatorul evenimentului și povestitorul:

Bogdan Romanică – este dedicat explorării și înțelegerii misterelor psihicului și ale naturii, pentru a crea procese de întregire personală, auto-vindecare, conectare cu Sufletul uman și Anima Mundi. Este un ucenic al Apelor Adânci, al Rădăcinilor, al Munților și Lupilor, precum și al altor simboluri și arhetipuri. Este absolvent al programului Wild Mind Training în cadrul Animas Valley Institute din SUA, organizație cu care se formează continuu. Lucrează în contexte de grup și individual (mentorat) pentru a-i aduce pe oameni mai aproape de esența lor și de misiunea sacră pe care o au de oferit lumii. Este fondatorul Dreams for Life și prin acest rol este un promotor activ al dezvoltării ecocentrice.

Mai multe detalii despre Dreams for Life: www.dreamsforlife.ro

Pentru mai multe detalii puteți scrie la: romanica.bogdan@gmail.com

 • 17 ianuarie 2020
 • De la 18.00 la 20.30
 • Cluj-Napoca
Contribuție
Donație