Nature for all (1)

Psihic Puternic – dezvoltarea unei mentalități pozitive (atelier de multiplicare)

Dacă am trecut puțin prin viață putem concluziona că viața nu e tocmai ușoară. Mereu avem provocări și dificultăți pe care trebuie să le depășim pentru a ne realiza într-un mod autentic și sănătos. Cum putem face față schimbărilor și provocărilor constante ale vieții?
Un posibil răspuns ar fi să avem un psihic puternic. Cum putem avea un psihic puternic?

Martin Seligman, părintele psihologiei pozitive, a conceput un model care contribuie la dezvoltarea unui psihic puternic. Acest model se numește PERMA (Positive emotions, Engagement, Relationships, Meaning, Achievement / Emoții pozitive, Împlicare, Relații interumane, Sens, Realizare).

Prin dezvoltarea celor 5 elemente ne putem însuși o mentalitate pozitivă, prin care să evoluăm în viață și să trăim într-o stare generală de bine (well-being) și împlinire.

“Psihic Puternic – dezvoltarea unei mentalități pozitive” este un atelier practic prin care explorăm modelul PERMA și experimentăm activități și concepte specifice care contribuie la dezvoltarea celor cinci elemente și implicit la un psihic puternic.

Ce poți obține dacă participi la atelier:

– Experimentarea de emoții pozitive.
– Experimentarea unei stări de împlicare și flow.
– Dezvoltarea de relații interumane semnificative.
– Conectarea cu sensul vieții și misiunea personală.
– Simțirea unei stări de realizare și evoluție personală.
– Dezvoltarea unui psihic mai puternic.

BONUS: fiecare participant la atelier va primi două instrumente de dezvoltare personală în format fizic (un manual și un instrument individual de lucru) și acces la numeroase alte resurse în format electronic.

IMG-5300-768x576

Participarea este liberă, fiind un eveniment realizat prin finanțarea Programului Erasmus+.

Detalii practice:
– Evenimentul va avea loc într-un spațiu din centrul Clujului, un loc cu o energie foarte faină și inspirație. (Detalii despre acesta se vor da persoanelor care vor participa.)
– Vom sta în șosete pe toată durata atelierului.
– Este important să ne detașăm de prezența COVID, pentru a ne putea imersa în energia atelierului și pentru a participa cât mai deplin. Vom respecta nevoile individuale legate de acest aspect.

Grupul de participanți:
– Va fi de aproximativ 20 de persoane.
– Evenimentul este pentru toți profesioniștii și pasionații de dezvoltare umană (formatori, lucrători de tineret, profesori, educatori, voluntari, coordonatori de voluntari, mentori, ONGiști în diferite forme, persoane dornice să se împlice în acest domeniu).
– Primele persoane înscrise au prioritate la participare. Organizatorii își rezervă dreptul de a selecta participanții.

IMPORTANT: Persoanele care NU au participat la atelierele “Dezvoltare centrată pe suflet și natură – ateliere de multiplicare” din septembrie 2020, vor avea prioritate în selecția pentru atelier.

Formatorul atelierului:

Bogdan Romanică
Este un om care pune lucrurile în mișcare. Ghidat de o viziune personală puternică, se dedică cu pasiune și putere evoluției spiritului uman și al Planetei. Iubește munții și sălbăticia pe care o găsește acolo. Îi place să asculte și să întrebe, să înțeleagă și să inspire, să cânte și să încânte. Este ghid de dezvoltare umană, mentor, formator, povestitor și coordonator Dreams for Life.

Înscrierea la atelier
Pentru a participa este nevoie să completezi formularul de înscriere, disponibil la acest link:
https://forms.gle/cr6MneZkUpJLk5qq9

Înscrierile se pot face până cel târziu 1 iulie, dar recomandăm o înscriere cât mai timpurie, având în vedere numărul limitat de locuri.

Acest atelier este realizat de organizația Dreams for Life și este o activitate de multiplicare din cadrului unui proiect de parteneriat strategic Erasmus+ (“MOVING BEYOND – instrumentele inovatoare de învățare pentru dezvoltarea personală și profesională a tinerilor”).

În cadrul acestui proiect am dezvoltat timp de doi ani, alături de o organizație din Bulgaria (Learning for Change) și una din Cipru (allaZOYME), o serie de instrumente și materiale de dezvoltare umană bazate pe psihologia pozitivă, dezvoltarea exocentrică și învățarea bazată pe natură. Acum a sosit momentul să le oferim comunității locale și celor care doresc să se implice în dezvoltarea umană.

Acest atelier face parte din proiectul “MOVING BEYOND – instrumentele inovatoare de învățare pentru dezvoltarea personală și profesională a tinerilor” și este finanțat prin programul Erasmus + al Uniunii Europene.

Pentru detalii, puteți scrie la dreamsforlife.evenimente@gmail.com

  • 3 iulie
  • 09.00-13.00
  • Cluj-Napoca
Contribuție
Participare liberă