Cover final

Spre o viață autentică și cu sens – de la adolescent ego-centric la adult eco-centric

(Spre o viață autentică și cu sens, este format dintr-o serie de întâlniri constante, prin care se explorează și aprofundează diverse teme, concepte și activități care pot să-i sprijine pe participanți să aibă o viață mai autentică și cu sens. Fiecare întâlnire, din seria de evenimente, este diferită și continuă procesul dezvoltat în întâlnirile precedente.)

“Spune-mi, ce ai de gând să faci cu

singura, sălbatica și prețioasa ta viață?” – Mary Oliver

În viață ajungem în momente în care simțim că lucrurile nu mai sunt așa cum ar trebui să fie. Uneori simțim că timpul a trecut prea repede și nu am apucat să facem tot ce vroiam. Uneori simțim că lucrurile pe care le făceam cu atâta înverșunare nu ne mai aduc satisfacție, nu ne mai mișcă și ni se par fără rost. Uneori simțim că vrem să ne luăm lumea în cap, sa plecăm în vârful muntelui sau să facem înconjurul planetei cu autostopul. Uneori simțim că unele prietenii de o viață nu ne mai reprezintă și că a sosit momentul să mergem în altă direcție. Uneori ne gândim că lumea a luat-o razna și că războaiele sunt peste tot. Uneori ne întristăm când vedem că după încă un an ne-a mai apărut un rid și chelia s-a mărit, asta în condițiile în care modelele din reviste au întinerit și sunt tot mai suple și în formă.

Uneori aceste gânduri ne răzvrătesc, nu ne lasă să dormim și ne fac să ne uităm mai mult pe fereastră, decât în agenda cu sarcini zilnice. Uneori aceste gânduri pot fi copleșitoare și ne simțim singuri, dezorientați și fără o direcție clară.

Mary Oliver ne întreabă “Ce avem de gând să facem cu singura, sălbatica și prețioasa noastră viață?”

Organizăm acest eveniment pentru a explora această întrebare și pentru a descoperi noi perspective, idei, metode și direcții care ne pot sprijini în călătoria vieții.

Întâlnirea are scopul de a-i ghida pe cei prezenți, prin informații, exerciții, concepte și inspirație, pentru a urma o viață mai autentică și cu sens. Elementele și informațiile care se vor explora în cadrul întâlnirii sunt eco-centrice și bazate pe o abordare indigenă, ancestrală, dar profund conectată cu perspectivele actuale din psihologie și dezvoltarea umană (recunoscute și validate de numeroase persoane).

Câteva din conceptele ce vor fi explorate:

 • Roata Dezvoltării Eco-Centrice
 • Etapele dezvoltării eco-centrice și sarcinile specifice
 • Pragurile de trecere dintre etapele vieții
 • Ce înseamnă să fii adolescent ego-centric și adult eco-centric
 • Activități de cultivare a resurselor interioare și a autenticității

Evenimentul va fi structurat într-o parte de prezentare a conceptelor specifice și o parte interactivă cu exerciții și discuții de grup.

Pentru cine este evenimentul?

 • Pentru cei care vor să aibă o viață mai autentică și cu sens.
 • Pentru cei care vor să descopere instrumente și activități prin care se pot dezvolta într-un mod autentic și eco-centric (bazat pe natură).
 • Pentru cei care au ajuns într-un moment existențial al vieții și vor să-l folosească într-un mod profund.
 • Pentru cei curioși, îndrăzneți și care sunt dornici să se provoace.

Evenimentul este gratuit.

Înscrierea la eveniment:

La eveniment pot participa aproximativ 50 de persoane, de aceea este necesară înscrierea, prin completarea acestui formular: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfTB1TXuKyoz5S8gn_Uag1wPz3lubeVEcxEnuSywxwiD53idw/viewform?c=0&w=1

Primii înscriși, primii acceptați.

Termen limită de înscriere: 14 mai

Locație: Casa de Cultură a Studenților, Sala 32, etaj 3 

Facilitatorul evenimentului

Bogdan Romanică – este coordonatorul Dreams for Life, cu o experiență în lucrul cu tinerii și adulții de peste 7 ani. Este formator și lucrător de tineret în cadrul organizației, dar și în numeroase proiecte internaționale. În prezent urmează programul de formare Wild Mind Training Program organizat de Animas Valley Institute din SUA.

 

Pentru mai multe detalii: romanica.bogdan@gmail.com

 • 17.05.2017
 • 18.30-20.30
 • Cluj-Napoca, Casa de Cultură a Studenților
Contribuție
Evenimentul este gratuit.