_MG_8963

Spre o viață autentică și cu sens

“Spune-mi, ce ai de gând să faci
cu singura, sălbatica și prețioasa ta viață?” – Mary Oliver

Acest eveniment este o prezentare interactivă prin care cei prezenți vor descoperi un MODEL DE DEZVOLTARE UMANĂ, practic și utilizabil în viața de zi cu zi, prin care oamenii (copii, tineri, adulți și vârstnici) pot să-și realizeze o viață autentică și cu sens.

Modelul prezentat (“Soul-centric developmental wheel”) este din domeniul psihologiei dezvoltării și are un caracter inovator, fiind bazat atât pe cercetări științifice specifice, cât și pe tiparele și ritmurile naturii (cele 4 anotimpuri, cele 4 puncte cardinale, cele 4 momente ale unei zile, cele 4 stagii din viață etc.).

Cei prezenți la eveniment vor învăța despre:

  • Cum să crești copii care iubesc viața și învățarea.
  • Cum să-i ajuți pe adolescenți să-și dezvolte personalități autentice și profunde.
  • Cum să-ți formezi o viață împlinită, în care să-ți oferi talentele umanității.
  • Cum să fii un vârstnic înțelept și lider autentic pentru comunitate.

În cadrul prezentării se vor discuta cele 8 etape ale unei vieți centrate pe suflet și natură. Fiecare etapă este descrisă sub forma unor elemente arhetipale umane și naturale, cum ar fi: Inocentul din cuib (copilăria timpurie), Exploratorul din grădină (copilăria mijlocie), Actorul din oază (adolescența timpurie), Călătorul în cocon (adolescența târzie), Ucenicul sufletului de la sursa de apă (prima parte din etapa de adult), Meșteșugarul din livada sălbatică (ultima parte din etapa de adult), Maestrul din poiana bătrânilor (prima parte a bâtrâneții) și Înțeleptul din peștera de pe munte (ultima parte a bătrâneții).

Pentru fiecare etapă se vor prezenta practici și principii pe care putem să le incorporăm în viața de zi cu zi, pentru a urma o viață autentică și cu sens.

Întâlnirea are și rolul de a aduce în conștiința participanților sensul propriei vieți și a destinului personal, ca element fundamental în trăirea unei vieți autentice.

Prin acest eveniment vom explora posibilitățile transformării situației actuale a societății, competitivă, consumatoare, ego-centrică, într-o societate cooperantă, sustenabilă, ECO-centrică.

Evenimentul va fi structurat într-o parte de prezentare a modelului și conceptelor specifice și o parte de discuții de grup.

Pentru cine este evenimentul?

  • Pentru cei care doresc să aibă o viață autentică și cu sens: tineri, adulți, vârstnici.
  • Pentru cei care activează în domeniul educației și dezvoltării umane: profesori, educatori, psihologi, lucratori de tineret, formatori, coach, mentori, pârinți etc.
  • Pentru cei care au familii/copii și vor să-și creeze un mediu centrat pe autenticitate și sensul vieții.

Evenimentul este gratuit.

Înscrierea la eveniment:

La eveniment pot participa aproximativ 30 de persoane, de aceea este necesară înscrierea, prin completarea acestui formular

Termen limită înscriere: 2 septembrie

Locație: Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca (piața Lucian Blaga, nr. 1-3), în sala 32, la etajul 3.

Prezentarea va fi realizată de Bogdan Romanică

Bogdan Romanică – este coordonatorul Dreams for Life, cu o experiență în lucrul cu tinerii și adulții de peste 7 ani. Este formator și lucrător de tineret în cadrul organizației, dar și în numeroase proiecte internaționale. În prezent urmează programul de formare Wild Mind Training Program organizat de Animas Valley Institute din SUA.

 

Proveniența modelului (“Soul-centric developmental wheel”)

Majoritatea conceptelor prezentate în cadrul evenimentului privin din munca de cercetare și practica lui Bill Plotkin din Statele Unite ale Americii. Mai jos puteți citi descrierea lui Bill Plotkin în engleză și puteți afla mai multe despre modelul ce va fi prezentat.

Bill Plotkin, Ph.D., is a depth psychologist, wilderness guide, and agent of cultural transformation. As founder of western Colorado’s Animas Valley Institute in 1981, he has guided thousands of women and men through nature-based initiatory passages, including a contemporary, Western adaptation of the pan-cultural vision quest. Previously, he has been a research psychologist (studying non-ordinary states of consciousness), professor of psychology, psychotherapist, rock musician, and whitewater river guide.

http://www.animas.org/about-us/our-founder/

Detalii despre model: http://natureandthehumansoul.com/newbook/default.htm

  • 05.09.2016
  • 18.00-20.00
  • Cluj-Napoca
Contribuție personală
GRATUIT