Dreams for Life 1

Viziunea Dreams for Life

Viziunea Dreams for Life reprezintă idealul pentru care noi milităm, despre care noi credem că poate deveni realitate. Viziunea noastră este compusă din imagini vii și puternice și astfel tindem spre:
- O lume în care oamenii sunt autentici, știu cine sunt cu adevărat și își cunosc darul profund și unic pe care îl au de oferit lumii.
- O lume în care oamenii își trăiesc scopul suprem al vieții într-un mod conștient, în care fiecare persoană își dedică puterile sale realizării misiunii proprii.
- O lume în care oamenii sunt conștienți de întregul ființei lor reprezentat de cele 4 dimensiuni: fizic, mental, emoțional și spiritual și acceptă și sărbătoresc profunzimea spirituală a lumii.
- O lume în care oamenii sunt în strânsă legătură cu natura și cu forțele misterioase ale universului.
- O lume care este ECOcentrică și care trăiește în armonie urmând legile naturale și spirituale ale universului.
- O lume în care oamenii trăiesc în comunități echilibrate, responsabile, de ajutor și sprijin autentic, în care fiecare persoană își poate trăi pe deplin scopul suprem al vieții.
- O lume în care fiecare acțiune pe care oamenii o fac este în respect cu natura și cu fiecare ființă vie, animal sau om.
- O lume în care oamenii sunt conștienți de pânza vieții, în care fiecare element este interconectat și interdependent de celelate elemente (lumea oamenilor, a plantelor, a animalelor, a celor patru elemente: apa, aer, pământ și foc).


 

Misiunea Dreams for Life

Pentru a aduce la realitate lumea pe care o vedem trebuie făcute multe lucruri. Un lucru de bază la crearea acestui ideal este faptul ca oamenii să (re)descopere și să se conecteze la profunzimile mentale, emoționale și spirituale ale naturii lor, pentru a primi revelația scopului suprem, pentru ca ulterior să se dedice realizării lui. Din acest proces de dezvoltare reiese misiunea Dreams for Life.

Misiunea Dreams for Life este de a-i susține pe oameni să-și descopere și urmeze scopul suprem al vieții, fiind în conexiune profundă cu natura și trăind în echilibru în comunități sustenabile.

Pentru atingerea misiunii noastre este nevoie ca oamenii să experimenteze un proces de individuație autentică, care să le permită aflarea răspunsurilor la întrebări existențiale profunde: Cine sunt eu cu adevărat? Care este darul meu unic pe care îl am de oferit lumii? Cum pot să-mi trăiesc povestea autentică a vieții?

 

Cele 7 virtuți pe care le promovăm

Respect – A avea respect pentru toate formele de viață, pentru natură, pentru oameni, pentru copii și vârstnici, pentru toate culturile și pentru tine.

Iubire, compasiune – A manifesta iubirea în fiecare acțiune pe care o facem: iubire pentru noi înșine, pentru familia noastră, pentru ființele umane, animale, Pământ, Spiritul Creator.

Curaj – Curaj pentru a merge pe drumul nostru și pentru a trăi scopul suprem, pentru a proteja și apăra natura și oamenii, pentru a face ceea ce este bine și a lupta pentru asta indiferent de situație.

Onestitate, adevăr – A fi cinstiți cu noi înșine și cu cei din jur, a spune adevărul, a vorbi din inimă, a fi sinceri, a spune vorbe care duc la o lume mai bună.

Umilință, modestie, simplitate – A ne gândi la alții înainte de a ne gândi la noi, a fi simpli și modești în fața oamenilor și în fața Creatorului, a fi mereu recunoscători.

Generozitate – Noi trăim din generozitatea naturii. Noi primim tot ce avem nevoie de la Pământ, de aceea a fi generoși este modul prin care urmăm legile naturii. A da din timpul nostru, din munca noastră, din resursele pe care le avem sunt moduri de a ne arată aprecierea pentru viață.

Înțelepciune – Este condiția de a evolua fizic, mental, emoțional și spiritual, de a ne folosi darurile cu care am fost înzestrați, de a căuta mereu calea dreaptă, de a fi responsabili și de a învăța din lecțiile pe care viața ni le oferă.

Filosofia dezvoltării

Descoperirea sinelui autentic și a scopului suprem al vieții este un proces profund. Pentru a putea realiza acest lucru este nevoie de o abordare holistă, conectată la procesele naturale și universale ale lumii. Astfel, Dreams for Life realizează activități de dezvoltare umană bazate pe elemente și concepte din domenii precum eco-psihologia, ecologia profundă, eco-spiritualitatea. Astfel recunoaștem că tiparele naturii sunt implicit și tiparele ființei umane. Acestea sunt:

Cele 4 elemente ale naturii: Pământ, Aer, Apa, Foc: Cele 4 elemente sunt parte din fiecare om și avem nevoie de ele în starea cea mai pură. Avem nevoie să fim în contact cu ele, să învățăm de la ele, pentru a ne menține echilibrul și păstra sănătatea întregii ființe.

Cele 4 elemente ale ființei umane: Trup, Minte, Inimă și Spirit: Oamenii sunt Trup, prin efort și mișcare, Minte, prin idei și gânduri, Inimă, prin emoții și pasiuni, Spirit, prin sens și transcedență. Suntem compuși din 4 elemente și fiecare este egal ca și importanță, de aceea ele trebuie cultivate în echilibru și sinergie.

Cele 4 etape ale vieții: Copil, Adolescent, Adult, Vârstnic: Viața este un ciclu, un arc de cerc ce se închide în locul în care a început. Fiecare etapă a vieții este unică și plină de daruri pentru comunitatea în care ființa își trăiește viața.

Cele 4 anotimpuri: Primăvara, Vara, Toamna, Iarna: Natura este echilibru, cele 4 anotimpuri sunt echilibru și în ele stau lecții esențiale pentru dezvoltarea umană.

Principii naturale

Urmarea legilor naturale – descoperirea și integrarea lecților oferite de natură în viața de zi cu zi, aplicând astfel instrucțiunile universale despre cum să trăim pe pământ. A proteja aerul, apa, pamântul, mâncarea pentru a le menține cât mai pure și sănătoase, a reduce consumul de orice fel, a petrece timp în natură, a fi generos, sunt multe lucruri care pot fi învățate din legile naturii.

Pânza vieții – totul în această lume este interconectat și interdependent. Lumea oamenilor, a animalelor, a plantelor, mineralele pământului, apa, aerul, Soarele, Luna, toate sunt interconectate. Principiul care le unește și formează astfel pânza vieții este principiul armoniei, al echilibrului.

Principiul celor 7 generații – culturile indigene spun că fiecare acțiune pe care noi o facem are un efect asupra următoarelor 7 generații.

Nu lasa urme – Fie ca singurele urme pe care le lași în urma ta să fie cele ale pașilor tăi. (proverb amerindian). Acest principiu se poate materializa prin reducerea consumului personal, a numărului de lucruri aflate în posesie, folosirea materialelor naturale și biodegradabile, reducerea divertismentului nociv și crearea de alternative sustenabile.

Perspectiva asupra spiritualității – Dreams for Life nu promovează un sistem religios, ci promovează simplitatea și naturalețea spiritualității, care este condiția necesară pentru descoperirea și urmarea scopului suprem. Noi credem că spiritualitatea reprezintă una din cele mai profunde nevoi umane.

Echipa Dreams for Life

Dreams for Life este formată dintr-o echipă de profesioniști în educație și dezvoltare umană. Încă de la începutul organizației ne-am dorit să devenim cât mai pricepuți în lucrul cu omul. Să-l înțelegem, să-l studiem, pentru a fii cât mai aproape de el în procesul de descoperire a propriei persoane și a lumii, de creștere și individuație, și să-i oferim experiențele de învățare cele mai potrivite, care să-l aducă cât mai aproape de scopul suprem al vieții. 

Mai jos puteți cunoaște persoanele care contribuie la realizarea misiunii și viziunii Dreams for Life. 

Bogdan Romanică - membru fondator, formator

Bogdan

“E simplu, aproape banal! Când lucrezi cu Bogdan, simți o mână puternică întinsă în direcția în care ai nevoie. Să spunem că este ca o melodie, o fredonezi pentru cel puțin câteva zile!”

Maria Cărbunaru - membru fondator, formator

12525400_1117939208226211_1749674475124889985_o

“Maria reunește multe talente și pasiuni care gravitează în jurul oamenilor. Este o vizionară, o ființă profundă, care își trăiește viața precum un cântec minunat de vioară, în care ai nevoie de creativitate, improvizație, dar și de muncă consistentă și dedicare. O întâlnire cu ea mereu îți atinge sufletul.”

Adela Militaru - formator colaborator

Adela

“Adela are o capacitate extraordinara de a înțelege oamenii și de a vedea lucrurile în profunzime. Are o ureche fină care ascultă activ și care poate găsi piesele care pot completa puzzel-ul. Este o mare plăcere să-i auzi poveștile și să-i vezi pasiunile pentru dezvoltarea umana și a societății.”

Cristian Ioan - colaborator imagine

IMG_1496

“Genul de coleg pe care te poți baza! Are o mare atenție la detalii și nu îi scapă nimic! Fiecare organizație ar trebui să aibă un Cristi al lui, care să transmită vizual entuziasmul dezvoltării umane și a proiectelor de tineret!
Ochi critic, estetic și o mare pasiune pentru imagine!”