IMG_0092

Prezență Deplină – curs de diseminare pentru mentori și cei care ghidează oameni

Prezența deplină a unui om poate face o mare diferență pentru oricine se află lângă acesta.

În graba și zgomotul societății actuale întâlnirea cu o astfel de persoană a devenit însă o raritate. Timpul nu mai are răbdare, lumea nu mai știe să asculte, să fie prezentă și dedicată interacțiunilor umane. Dar pentru a produce orice schimbare pozitivă, în societate, în familie, la locul de muncă, cu prietenii, este nevoie de o PREZENȚĂ DEPLINĂ.

Ce înseamnă prezența deplină”?

Prezența deplină se referă la o persoană care poate fi prezentă pentru o altă persoană și care poate fi aici și acum pentru ea. Se referă la o ființă matură și autentică, care dispune de anumite capacități prin care poate să creeze un spațiu în care o altă persoană își poate dezvolta autenticitatea, în care se poate descoperi mai bine, în care își poate aprofunda experiențele de viață, în care poate avea revelații personale. Altfel spus, prin prezența deplină îi sprijinim pe cei cu care interacționăm să crească personal și să devină mai mult ei înșiși.

Prezențele depline pot lua diferite roluri: mentori, parinți, coordonatori de echipe, ghizi de dezvoltare umană, coachi, formatori, consilieri școlari, lideri de tineret, profesori etc.

Prin acest curs de formare intenționăm să dezvoltăm prezențe depline. Adică, cei care vor participa la curs își vor dezvolta o serie de capacități și competențe care îi vor ajuta să fie mai buni creatori de spații depline pentru cei cu care lucrează.

Data: 28 ianuarie, de la 10.00 la 16.00

De ce să participi la acest curs?

Pentru că:

  • poți deveni un profesionist mai bun în lucrul cu oamenii (mentor, coach, formator, ghid de dezvoltare umană, profesor etc.)
  • poți deveni un părinte, prieten, partener mai bun, prin faptul că devii o prezență mai deplină pentru cei apropiați și îi poți sprijini mai matur și autentic.
  • poți deveni o prezență mai deplină pentru tine, în călătoria vieții tale.

Capacitățile și competențele pe care și le vor dezvolta participanții la curs:

  • Capacitatea de a asculta deplin și intuitiv.
  • Capacitatea de a folosi întrebări pentru a ghida persoane și pentru a le aprofunda experiențele de viață.
  • Capacitatea de a urmări experiențele personale și povestea generală a persoanei (tracking personal).
  • Capacitatea de a oglindi persoana (mirroring).
  • Capacitatea de a fi o persoană mai deplină și autentică.

2 BONUSuri:

  • Fiecare participant la curs va primi un manual cu numeroase concepte și instrumente educaționale (în română sau engleză).
  • Se va organiza o întâlnire de susținere și follow-up de 2/3 ore, la 1-2 luni după curs (se va stabili împreună cu participanții).

Modul de lucru

Cursul se bazează pe principiile învățării prin experiență și ale dezvoltării eco-centrice. Se vor folosi numeroase activități practice, discuții de grup, prezentări de concepte și teorii, lucru unu la unu, explorarea naturii etc.

Cine poate participa?

Sunt încurajate să participe persoanele care:

  • Au unul din aceste roluri: mentori, parinți, coordonatori de echipe, ghizi de dezvoltare umană, coachi, formatori, consilieri școlari, lideri de tineret, profesori, pasionați de dezvoltare umană.
  • Sunt motivate să obțină lucrurile menționate mai sus.
  • Pot să participe pe toată durata cursului.
  • Sunt dispuse să fie deschise și sincere față de alte persoane, într-un context de dezvoltare de grup.

Grupul va fi format din maxim 20 de persoane.

Formatorul acestui curs:

Bogdan Romanică – este coordonatorul Dreams for Life și are o experiență în lucrul cu tinerii și adulții de peste 9 ani. Este formator și lucrător de tineret în cadrul organizației, dar și în numeroase proiecte internaționale. În prezent urmează programul de formare Wild Mind organizat de Animas Valley Institute din SUA, organizație înființată și coordonată de Bill Plotkin. În prezent a participat la 7 cursuri de formare în SUA, Scoția și Anglia și a dobândit competențele necesare prin care poate ghida persoane în procese profunde de auto-cunoaștere și dezvoltare eco-centrică.

Contribuția participanților:

Participarea este libera, deoarece evenimentul face parte din proiectul Deep Connections, care este realizat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

Înscrierea se face prin completarea acestui formular până la data de 22 ianuarie 2023:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdyRVutJhG91B419cEmw5KyZr58j0MMwKJMcHp8soMXI9n71A/viewform?c=0&w=1

Pentru întrebări și detalii scrieți la romanica.bogdan@gmail.com

  • 28 ianuarie
  • De la 10:00 la 16:00
  • Cluj-Napoca
Contribuție
Participare liberă