Untitled design (1)

Cultivare de Sine – atelier pentru lucrători de tineret

Cultivarea oamenilor deplini și autentici e o provocare din ce în ce mai mare cu toate distragerile pe care lumea noastră ni le oferă. Pentru a creea contexte de învățare și transformare personală avem nevoie de spații de Cultivare de Sine.

Ce înseamnă “Cultivare de Sine”?

Cultivarea de Sine înseamnă a crea și oferi tinerilor și adulților spații de creștere, explorare și exprimare autentică în care aceștia să își descopere părți esențiale din natura lor și să fie încurajați să le exprime într-o manieră sănătoasă și autentică.

În cadrul acestui atelier vor fi abordate concepte și metode inovative din educația non-formală, aplicabile în varii contexte educaționale,  prin care participanții își vor îmbogăți activitatea proprie cu tinerii și adulții.

Creat ca spațiu de creștere, acest atelier oferă o experiență de dezvoltare personală și profesională pentru participanți. Conceptele și metodele abordate sunt inteligențele multiple, integrarea emoțională, și creativitatea, toate acestea în contextul lucrului cu tinerii și adulții.

De ce să participi la acest atelier?

Pentru că:

 • Poți deveni un profesionist mai bun în lucrul cu oamenii (profesor, lucrător de tineret, mentor, formator, ghid de dezvoltare umană, etc.).
 • Vei descoperi metode practice inovative de a lucra cu tinerii.
 • Vei trece printr-un proces de auto-descoperire replicabil cu grupul țintă cu care lucrezi.
 • Vei descoperi cum poți oferi spații de învățare relevante și cu sens.

Ce vei dobândi prin acest atelier:

 • O cunoaștere de sine mai profundă.
 • O conștientizare a propriilor inteligențe și a modului în care acestea pot fi cultivate.
 • Vei descoperi o modalitate practica și intuitiva de a-ți cultiva latura emoțională.
 • Vei învăța cum să iți conștientizezi propriile emoții și cum poți descoperi ce daruri aduc acestea.
 • Iți vei dezvolta capacitatea de a fi o persoană mai deplină și autentică.

Data și ora:

Duminică – 24 februarie – de la 10.00 la 16.00 – atelierul se va desfășura la Casa de Cultura a Studenților din Cluj-Napoca.

Modul de lucru:

Atelierul se bazează pe principiile învățării prin experiență și ale educației non-formale. Se vor folosi activități practice, discuții de grup, prezentări de concepte și teorii, lucru unu la unu și reflecție individuala. Participanții sunt invitați sa își aducă un jurnal în care să scrie pe parcursul atelierului.

Cine poate participa?

Sunt încurajate să participe persoanele care:

 • Au unul din aceste roluri: lucrători de tineret, formatori, consilieri școlari, lideri de tineret, mentori, profesori, coordonatori de echipe, ghizi de dezvoltare umană, pasionați de dezvoltare umană.
 • Sunt motivate să obțină lucrurile menționate mai sus.
 • Sunt dispuse să fie deschise și sincere față de alte persoane, într-un context de dezvoltare de grup.

Grupul va fi format din 16 persoane.

Participanții vor fi selectați în funcție de aplicația făcută.

Facilitatorul acestui atelier:

Alexandru Giurgea – creeză spații și procese de învățare, creștere și descoperire în care oamenii sunt invitați să își descopere resursele interioare și să se bucure de simplitatea naturii umane. Pasionat de natură și de crearea de contexte de învățare prin folosirea elementelor și a ciclurilor naturale, caută să îmbine abordarea metodologică a educației non-formale cu pasiunea pentru învățarea auto-dirijată și dezvoltarea unei relații sănătoase dintre om și natură. Este formator și lucrător de tineret de peste 4 ani, lucrând cu tineri și adulți atât la nivel local cât și în proiecte internaționale.

Condiții de participare și înscriere:

Participarea este gratuită, acest atelier fiind susținut prin finanțare Erasmus+, dar condiționată de completarea unui formular de înscriere.

Formularul de inscriere este disponibil la acest link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc86uriftNEGvmMUnshTZCZyitiRhGyGC0EYVDCKAMVOKTREA/viewform?vc=0&c=0&w=1

Termenul limită pentru înscrieri este 21 februarie (inclusiv).

Organizatorii își asumă selecția participanților, dacă acest lucru este necesar.

Este necesară participarea pe toată durata evenimentului.

Pentru întrebări și detalii scrieți la alexandru.giurgea@yahoo.ro

Acest atelier este susținut prin finanțare Erasmus+ și face parte din proiectul “Stepping Into Life” ca și activitate de diseminare. Proiectul Stepping into Life a adus împreună 26 de tineri și 7 lucrători de tineret din 6 țări diferite și a creat un spațiu de creștere a sinelui prin descoperirea pasiunilor, valorilor și darurilor, și dezvoltarea autenticității acestor tineri pentru a-i pregăti pentru viață. Unele din activitățile dezvoltate în schimbul de tineri se regăsesc în acest atelier.

Erasmus-logo-tojpeg_1450264637427_x2

 • 24 februarie
 • De la 10.00 la 16.00
 • Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca
Contribuție
Participarea este gratuită - atelier susținut prin finanțare Erasmus+